achtergrondeyelux

Handmatige bedieningen


Afhankelijk van het type zonwering, de situatie en uw wensen zijn onderstaande bedieningen mogelijk. Markiezen worden veelal bediend met een koord en een kikker,  knikarmschermen door een slingerstang, screens door middel van een bandopwinder en uitvalschermen en rolluiken door bijvoorbeeld een staaldraad windwerk. Bij specifieke situaties kan hiervan worden afgeweken en zijn er andere bedieningen mogelijk.

Elektrische bedieningen

Waarom elektrisch bediende zonwering?
Elektrisch bedienen is comfortabel, handmatig zwengelen of optrekken is niet meer nodig. Bovendien, elektrisch bediende zonneschermen gaan langer mee! Want met een elektrische aandrijving sluit een zonnescherm altijd perfect. Daardoor hebben wind en regen minder vat op het verouderingsproces van het zonweringdoek. Met één druk op de knop is de klus geklaard.

Wat heb ik nodig?

Kiest u voor een wandschakelaar, of voor de luxe van een draadloze afstandsbediening? En wilt u daarbij een comfortabel accessoire, zoals een zon- en windautomaat, eventueel met afstandsbediening?

Bediening

Elektrische bediening (standaard)

Door een schakelaar om te draaien beweegt uw zonnescherm, screen of rolluik omhoog of omlaag, zonder dat u in weer en wind naar buiten hoeft. U doet dat gewoon van binnenuit, met slechts één druk op of draai aan de knop.

Draadloze schakelaar

Een bedieningspunt op de muur zonder dat er bekabeling tussen buismotor en bedieningspunt nodig is? Dat kan, met een draadloze schakelaar voor één of meerdere zonneschermen of rolluiken. De Centralis RTS zorgt voor individuele of groepsbediening door middel van draadloze communicatie.

Afstandbediening

Heerlijk vanuit een luie stoel of vanaf iedere andere plek in en om uw woning zet u uw zonnescherm of rolluik in de gewenste stand. Dat is bewegingsvrijheid gekoppeld aan optimaal bedieningsgemak. Inteo is de nieuwe norm voor automatisering, functioneel en een mooie vormgeving. Met Telis 1 (1 kanaal), Telis 4 (5 kanalen) of de Telis Composio Lounge RTS (20 kanalen) kunt u één of meerdere rolluiken of zonweringen gelijktijdig of onafhankelijk in de gewenste positie zetten. Zo gemakkelijk is draadloos bedienen.

Windbeveiliging

U bedient uw zonwering met een schakelaar. De windbeveiliging beschermt uw zonnescherm of screen tegen schade door te harde wind of storm. Want dan gaat uw zonnescherm of screen volledig automatisch in. Een veilig idee.

Zon- en Windautomaat

Afhankelijk van het weer beweegt uw zonnescherm of screen volledig automatisch in of uit. Bij welke hoeveelheid zon en wind bepaalt u zelf. Handmatig bedienen kunt u altijd, behalve bij te harde wind. Dan wint de beveiliging het van u.

Digitale tijdklok

Beweegt uw rolluik automatisch omhoog of omlaag op de door uzelf ingestelde tijdstippen.

Comfort

Met een elektrische bediening of automatische besturing maakt u optimaal gebruik van uw buitenzonwering. Bovendien bespaart u veel tijd. Als de zon schijnt bieden elektrisch bediende of automatisch bestuurde zonneschermen u en uw interieur bescherming tegen de warmte en het felle licht van de zon. Maar ze beschermen ook zichzelf. Tegen beschadiging door te harde wind bijvoorbeeld.

Elektronische producten worden zowel bij nieuwe als bij bestaande woningen toegepast. Zeker als u gebruik maakt van draadloze bedieningspunten, want dan kan de aanleg van bekabeling tussen motor en bedieningspunt achterwege blijven.

Van elektrische rolluiken ondervindt u dagelijks gemak. Er is geen gemakkelijkere manier om tijd en energie te besparen en om uw veiligheid te vergroten. Tijd bespaart u, omdat de handbediening volledig is vervangen door moderne techniek. Ook het besturen van meerdere rolluiken tegelijk is hierdoor geen probleem. Energie bespaart u, omdat de besturing er automatisch voor zorgt dat uw rolluiken dicht zijn op momenten dat extra isolatie welkom is. Extra veiligheid geniet u, omdat u er zeker van kunt zijn dat uw rolluiken op bepaalde tijden gesloten zijn.

Voor meer informatie en specificaties over elektrisch bedienbare zonweringen neem contact met ons op of bezoek onze showroom.
logo

Schoolstraat 220A
2252CP Voorschoten
T. 071-5621651
F. 071-5621652

info@eyelux.nl

Ma
gesloten

Di t/m Vr
9.00u - 17.30u

Za
10.00u - 16.00u

Alle binnen en buiten zonweringen | Reparaties en Onderhoud
Home
Producten
Diensten
Aanbiedingen
Contact
PRODUCTEN
Buiten bedieningen
Terug naar buiten zonwering
overlay